Absolut Art Award 2015

I helgen ägde ceremonin för det internationella konstpriset Absolut Art Award 2015 rum i Stockholm.

Båda pristagarna fanns på plats, liksom en mängd internationella gäster, tidigare vinnare och årets jury. Under ceremonin tog konstnären Frances Stark emot utmärkelsen för "Art Work" -  ett stipendium på 20 000€ samt en budget på 100 000€ för att kunna förverkliga ett drömprojekt. Den vinnande skribenten, Mark Godfrey tilldelas priset för "Art Writing" bestående av 20 000€ samt en budget på 25 000€ för publicering av ett nytt projekt i samarbete med det ledande bokförlaget, Tate Publishing.

Saskia Neuman, Absoluts Global Art Manager och superbossen för utmärkelsen och de internationella konstsamarbeten världen över var värdinna för ceremonidagarna. Årets jury leddes av Massimiliano Gioni, Artistic Director på The New Museum i New York och Fondazione Nicola Trussardi i Milano och tidigare konstnärlig ledare för Venedigbiennalen. Övriga jurydeltagare är Magali Arriola, Negar Azimi, Doryun Chong och Jessica Morgan. Vinnarna har bedömts och utsetts utifrån sina drömförslag för framtida projekt.

Middagen ägde rum på Tändstickspalatset. Krister Linder bjöd på live performance och Joel Mull och Fredrik Stjärne hade komponerat specialmusik för kvällen. Efter middagen invigdes President Room - En Absolut Art Bar av Ilja Karilampi. 

Photo Gallery: Roberto Chamorro, courtesy Absolut