Absolut Art Bar i Stockholm

Absolut presenterar ett nytt samarbete med Ilja Larilampi, en av Sveriges mest spännande konstnärer, för en ny art bar med titeln President room. 

Den omfattande installationen ägde rum 25-26 september i Stockholm, i anslutning till årets Absolut Art Award-ceremoni.
 
Karilampi gick loss på ett gömt garageutrymme under Ivar Kreugers Tändstickspalats i Stockholm och skapade en helt ny värld. Den platsspecifika installationen innehöll en fullt fungerande närbutik, ’Mehmets Livs’, fylld med en eklektisk samling importerade snacks, mat och godis, ovanliga drycker och toalettartiklar. Genom ett draperi längst bak i ’Mehmets Livs’ via en gömd dörr tog man sig igenom till det innersta rummet - President Room. Live performance och musik av Faze Miyake, Baba Stiltz, Etzia, Joy och så från Ilja själv förstås.  

Photo: Roberto Chamorro, courtesy Absolut