Konstvåren 2016

Det spritter i kroppen, alla letar efter ljuspunkter och knoppar som ska slå ut. Joanna ger sina 6 höjdpunkter under konstvåren 2016 på sin blogg på Barnebys.

3, Hasselbladspriset - 8 mars

- Vem ska ta över facklan efter Wolfgang Tillmans. Utmärkelsen anses vara världens mest prestigefyllda pris inom fotografi.

1, Öppningen av Mindepartementet Art and Photography - 17 mars 

- Den nya konsthallen för fotografi på Skeppsholmen öppnar upp sina portar med  en utställning av konstnären Alberto García-Alix.

2, Den officiella öppningen av CF Hill

-  Den nya konstscenens Barbapappa som både är art advisor, private sale expert, utställningsarena och en mötespunkt med egen bar mitt i centrala Stockholm.

4, Stockholm Art Week 2016  - 19 april - 24 april

- Åres höjdpunkt om jag får säga det själv. Med mässorna Market Art Fair och Supermarket i mitten och så mycket godis runt om kring.

6 Swedish Art: Now - Sven Harrys - 20 april

- Utställningen,  inleder Stockholm Art Week och har som ambition att presentera de mest relevanta konstnärskap som etablerats de senaste fem åren. Det är Oscar Carlson (Issues gallery och ena halvan av konstpodden Danielsson & Carlson) som är curator och Michael Elmenbeck som har satt ramarna.

5, Nyöppningen av Bonniers konsthall - 22 maj

- Bonniers Konsthall får ny entré, utställningsyta och shop och börjar med att visa en samlingsutställning med de 79 stipendiater som har blivit utmärkta av Maria Bonnier Dahlins stiftelse genom de senaste 30 åren.

En glimt av CF Hill.