Into The Kaleidoscope: an Absolut Art Bar by Contributor

Under Stockholm Art Week arrangerade vi, tillsammans med Contributor Magazine,  Pernod Ricard Sverige och Stureplansgruppen, en Absolut Art Bar mitt i centrala Stockholm.

Det var första gången Absolut samarbetade med en tidning och uttaget blev en tre-dagars bar där varje dag hade ett nytt tema och ny dekor - inspirerad av innehållet i senaste utgåvan av Contributor Magazine (Casting and collections)

Baren byggdes upp i fd Laroys lokaler på Biblioteksgatan och var uppdelad i två delar: Lilla baren och Stora salongen.

Under öppningskvällen gick barens tema under namnet A Winterland Gloryhole och innehöll verk av och med Jasmin Storch, Camilla Åkrans och Maxida Märak.
Drinkarna var givetvis anpassade till temat. I lilla baren (the Glory Hole) inspirerad av Camilla Åkrans bildserie "where we lay"  serverdes Dirty Arnold Palmers och ute i Salongen en Vodkadrink på krossad is med hjortron och granskottssirap -en blinkning till Maxidas samiska rötter. Maxida uppträdde även under kvällen med sin supercoola och unika jojk-rap föjt av skivspel från Johannes Wikström (Roller Boys).

(klicka på bilden för bildspel)

Fredagen, The Plant Laboratory visade verk ur konstnären Brad Troemels "7 great ideas for your home". Baren gjordes om till ett växtlaboratorium och White Russians serverades sida vid sida med gröna labb-shots. Lilla baren tapetserades med en poster som Absoluts Global Art Manager Saskia Neuman kurerat tillsammans med Contributor. Postern lyfter fram unga kvinnliga fotografer som figurerat i Contributor Magazine 2015-2016. För musiken stod Pontus Berghe (Milano) som senare på kvällen lämnade över till Henrik Hallberg (SlowBlow)

(Klicka på bilden för bildspel)

På lördagen var baren, under namnet "There's always a dinner party somewhere" plats för den officiella avslutningsfesten för Stockholm Art Week och speglade ett samarbete mellan Magnus Magnusson och Robert Rydberg. Kvällen började med en middag med minst sagt grisig bordsdekor och fortsatte in i natten med Vodka Tonics och Vodka Martinis. Linda Romanazzi stod för musiken och inspirerades av sina resor till Istanbul och Paris.

Ett intensivt och väldigt spännande projekt, tack alla som besökte baren!

(Klicka på bilden för bildspel)